Waardering praktijk
ProMonde Overnameadvies

Waardering van uw tandartspraktijk

Of u uw tandartspraktijk nu wilt verkopen of juist een praktijk wilt overnemen, in beide gevallen vormt de waardebepaling een zeer belangrijk onderdeel in het proces van aan- en verkoop van een tandartspraktijk. Promonde voert graag een waardebepaling voor u uit.

Bij verkoop van uw tandartspraktijk vraagt u zich af wat een reële verkoopopbrengst kan zijn. Hierbij komen diverse aspecten aan bod. Wat zijn de toekomstverwachtingen? Heeft zich al een koper gemeld? Hoe is de omzet verspreid over uw afnemers? En hoe zit het met uw rol binnen de onderneming? Het zijn slechts enkele vragen die wij voor u beantwoorden. De uitkomst van de waardering geeft u inzicht in de mogelijke opbrengst van de onderneming.

Waardebepaling van een tandartspraktijk

Bij de overname van een tandartspraktijk is een waardebepaling ook essentieel. U wilt immers niet te veel betalen. De waardebepaling geeft u inzicht in wat een reële prijs kan zijn. Daarnaast kan de waardebepaling gehanteerd worden tijdens de onderhandelingen en bij het verkrijgen van een overnamefinanciering.

Waarderen is maatwerk!

Geen enkele tandartspraktijk is hetzelfde, simpelweg gebruik maken van vuistregels is dan ook niet voldoende. Waarderen is maatwerk! De waarde of goodwill van een tandartspraktijk hangt niet af van de waarderingsmethode. Promonde is gespecialiseerd in het waarderen van tandarts- en mondzorgpraktijken. Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om u daar meer over te vertellen.

Lees ook onze artikelen Wel of geen vuistregels bij waarderen? en Waarderingsmethodieken”.

Na het bepalen van de goodwill en mogelijk verkoopwaarde volgen de onderhandelingen. Waarde hoeft immers niet gelijk te zijn aan de prijs. De uiteindelijke prijs komt tot stand door onderhandelingen. Daarnaast kunnen overige voorwaarden van invloed zijn op de prijs zoals een achtergestelde lening en een concurrentiebeding. Wij begeleiden u graag bij de overname of verkoop van een tandartspraktijk.

ProMonde Overnameadvies

Ingeschreven als Register Valuator bij NIRV

Geert Slopsema is Register Valuator en eigenaar van Promonde. Hij heeft deelgenomen aan de opleiding Business Valuation van de Rotterdam School of Management (RSM Erasmus) en is tevens aangesloten bij de beroepsvereniging van waardering specialisten;  het NIRV (Nederlands Instituut voor Register Valuators).

“Een Register Valuator of RV is een financieel deskundige die gespecialiseerd is in de bepaling van de waarde van een onderneming. Hoewel het waarderen van bedrijven een relatief nieuw vakgebied is, wordt het steeds vanzelfsprekender om in verschillende situaties een RV in te schakelen. Niet iedereen mag zich RV noemen. Een RV heeft door het volgen van een gespecialiseerde postdoctorale opleiding business valuation de kennis en expertise opgebouwd om een onderneming te waarderen en om de meest complexe waarderingsvraagstukken uit te voeren.”